Park Elzenhoek Oss

Opdrachtgever: Gemeente Oss

Plantype: Herstructurering wijkpark 

Ontwerp: 2008-2013 | Esther Kruit i.s.m. Anouk Langeveld, Climmy Schneider, I.P.V Delft (engineering bruggen), Rosmalen advies (civiele techniek), Ingenieursbureau Gemeente Oss, Diederendirrix (architecten kinderboerderij en NME), fotografie Henk Snaterse

Status plan: 2013 | Gerealiseerd

 

Het Elzenhoekpark was een prachtig park uit eind jaren ’60 in het hart van de wijk Ruwaard te Oss. Het park is flink van formaat en wordt goed gebruikt. Het padenbeloop was echter verouderd en de begroeiing was ook aan een up-date toe.

In samenwerking met de Gemeente Oss is een herinrichtingsplan opgesteld voor het park. Hierin is de herinrichting van de Kinderboerderij Elzenhoek en de nieuwbouw van het Natuur, Milieu Educatiecentrum (NME) meegenomen. De bestaande kinderboerderij is twee keer zo groot geworden en meer naar het hart van het park verhuist. Het stedenbouwkundig plan van de kinderboerderij is opgesteld in samenwerking met Michiel van der Wielen van Diederendirrix architecten.

Tevens is er een ontmoetingsplein aan het water gerealiseerd met een nieuw kunstwerk “de Dromer” van het kunsternaarsduo Groenewoud | de Brui.

Er is zijn drie nieuwe bruggen ontworpen door BuroKruit, en uitgewerkt door IPV Delft.

De nieuwe beplantingsstructuur, waaronder een nieuw natuurpad en natuurvriendelijke oevers is samenwerking met Climmy Schneider ontworpen.