Publicaties

Het ontwerp van het Spoorpark Tilburg 

Het grote programma van dit burgerinitiatief is door ons bureau in samenwerking met Blom&Moors en Timmermans architecten ruimtelijk vertaald in een robuust stedelijk park met lange lijnen, een horizon op de stad, stadsnatuur en vele verschillende invullingenen. We beschrijven in deze pdf de opzet van het plan en alle details. 

PDF

 

Het Spoorpark in Tilburg

Hierbij een compilatie van alle publiciteit rondom de opening van het Spoorpark:

https://dutchreview.com/cities/tilburg/the-largest-citizens-initiative-of-the-netherlands-is-the-spoorpark-in-tilburg-and-its-awesome/

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/spoorpark-open-verdomd-mooi~a0dd586a/?referrer=https://www.linkedin.com/search/results/content/?keywords=spoorpark&origin=SWITCH_SEARCH_VERTICAL

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-park-voor-burgers-door-burgers-tilburgers-leggen-in-de-stad-hun-eigen-central-park-aan~bc7b9c9c/

https://www.brabant.nl/dossiers/dossiers-op-thema/water/nieuws-water/2019/levend-water-in-spoorpark-tilburg

https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=25271

 

Hierbij een compilatie van alle publiciteit rondom het creeren van het Spoorpark:

https://www.straatbeeld.nl/nieuws/080217/dit-zijn-de-plannen-voor-het-nieuwe-spoorpark-in-tilburg 

https://www.facebook.com/StraatbeeldMagazine/posts/1828194457446647

https://www.youtube.com/watch?v=tFTPq9q27y0

 

Spelen in 12 thema's "Playscapes 2016"

Spelen doen we allemaal graag, we hebben het laatste jaar een aantal bijzondere speelomgevingen mogen vormgeven. Tijd voor een speelse beschrijving van de door ons bureau gerealiseerde projecten.

PDF

 

Hub vooruit

Wij zijn erg trots dat we ons een van de winnaars mogen noemen van de Eo Wijers-prijsvraag 2015 met onze inzending ‘Hub Vooruit’. Energietransitie biedt werkelijk kansen voor ruimtelijke kwaliteit.

PDF

 

12 inspirerende tuinenthema's "De tuin in, 01"

"Zolang je een tuin hebt, hoef je niet te sterven om in het paradijs te komen".
Met dit motto worden 12 tuinenthema's beschreven van recent door ons bureau gerealiseerde projecten. 

PDF

 

Kerktuin te Katwijk

Onderzoek naar beplantingsstructuur van een monumentale kerktuin bracht ons op een bijzondere verband en symboliek tussen beplanting en de beleving van het katholieke geloof. Symboliek van bomen, heesters en vaste planten is basis geweest voor een renovatieplan, waarmee verloren lagen in het oorspronkelijk ontwerp weer herontdekt en versterkt werden. Het project is in uitvoering. 

PDF

The Summit 2014 Framing Landscapes 

In september zijn we in gezelschap van projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en architecten op excursie geweest in The Bay Area, USA. Het was een bijzondere reis, georganiseerd door Edwin Oostmeijer. Hierbij ons verslag over omgaan met landschap op allerlei schaalniveau's in deze regio.

PDF

Tuin en Landschap nr 22

In Tuin & Landschap nr. 22 staat een artikel van de hand van Kyra Kuitert over het Kempisch Bedrijven Park als duurzaam ontwerp "Bedrijven terrein herbergt plas-dras natuur", ontworpen door Mariëlle Kok e.a.

PDF

Landwerk 2012 1 

In Landwerk 2012, nr. 1 staat een artikel over Duurzame gebiedsontwikkeling de Logt door Joep van de Ven (Provincie Noord-Brabant), Renier Koenraadt en Liesbeth van Kempen (Oranjewoud) en Mariëlle Kok.

PDF

Ontwerpen op het raakvlak van water en ruimte 

In deze Handreiking van VROM, 2010,  wordt het project Omgaan met water in het Groene Woud beschreven als een van de voorbeeldprojecten naar het slim benutten van de ordeningsprincipes van het watersysteem voor een verrijking van stad en landschap. 

PDF

12 Tuinen in Eindhoven

Na aanleiding van Open monumentendag 2012 verscheen een boekwerk van de hand van Marielle Kok over 12 tuinen in Eindhoven, die de geschiedenis van de tuinkunst vanaf 1830 tot nu illusteren. Ideale lectuur voor een tuinenfietstocht in de Lichtstad.

PDF